Kruidengeneeskunde

Sinds mensenheugenis vormt de geneeskrachtige werking van kruiden de basis van onze gezondheid. De werkzame stof in veel medicijnen in de moderne geneeskunde stamt dan ook oorspronkelijk uit planten. Kruiden vormen een belangrijk onderdeel van de TCM. Omdat Bianca denkt dat dat wat je nodig hebt in de buurt staat, heeft zij gekozen voor Westerse kruidengeneeskunde, ingezet volgens de Traditional Chinese Medicine. Daarbij wordt gekeken naar de plant in zijn geheel: de typologie, de signatuurleer, de werkzame stoffen, de smaak en geur en uiteraard de contra-indicaties. De kruiden kunnen verwerkt worden in een thee, tinctuur, zalf of crème of als basis voor een kompres. Kruiden kunnen als aanvulling op een behandeling worden voorgeschreven, maar zijn ook een op zichzelf staande therapie.
Pieds nus heeft een aantal producten standaard in huis of worden op aanvraag gemaakt, te weten ‘vallen en stoten / sportzalf’, zalf bij pees-en spierklachten (ook bij reuma, fybromyalgie), EHBO-zalf, koortslippenzalf, verkoelende zalf (bij verbranding of uitslag (door processierups)), honingzalf,  babybillenzalf, verkoudheidsbalsem, oorpijndruppels, hooikoortstinctuur, hoofdpijnrollers en relaxrollers. Ook in het assortiment o.a. de Immunithé (om je immuunsysteem te ondersteunen), Santhé (om in goede gezondheid te komen en te blijven), Enrhumithé (bij hooikoorts), Insomnithé (om lekker te kunnen slapen), Puberthé / Féminithé (bij PMS- en menstruatieklachten), Sérénithé (om heerlijk te ontspannen), Détoxithé, Liberthé (om de longen te versterken), Maternithé (om tijdens een zwangerschap zowel moeder als baby te ondersteunene), Hivernithé (verwarmende thee – alleen in de winter). Alle producten zijn “homemade dus met kruiden en liefde” gemaakt.

Een medicinale thee maak je door water te koken en te laten afkoelen tot ongeveer 80 graden. Overgiet dan de kruiden met dit water en laat 10 minuten trekken. Drink drie maal daags 200 ml.
Bianca verzorgt op aanvraag kruidenworkshops met diverse thema’s, kinderfeestjes en blote voeten kruidenwandelingen.

Pieds nus
Steenstraat 29
5981 AC Panningen
06 25 22 78 62
bianca@piedsnus.nl
openingstijden:
maandag:8.45 - 15.30 uur
dinsdag:8.45 - 15.30 uur
woensdag:8.45 - 15.30 uur
donderdag:8.45 - 15.30 uur
vrijdag:8.45 - 15.30 uur
kvk-nummer:61043451
btw-nummer:NL002054251814
lid VBAG en RBCZ
LidnummerNVTCG ZHONG 2023041
lid van KAB