Acupunctuur

In China wordt acupunctuur al duizenden jaren gebruikt om klachten te verlichten en ziekten te genezen of te voorkomen. Net als VoetreflexPlustherapie en Tuina stimuleert acupunctuur het zelfgenezend vermogen van het lichaam en is daarmee in staat weerstand te vergroten, pijn te verminderen en diep te werken op lichaam en geest.

Bij ‘pieds nus’ zetten we acupunctuur in als op zichzelf staande therapie of (in overleg) ondersteunend bij VoetreflexPlus- of Tuinabehandelingen. Hiervoor worden steriele wegwerpnaaldjes gebruikt. De naaldjes zijn 0.25 mm dun. Het prikje voel je niet tot nauwelijks. Je kunt het ervaren als een elektrisch schokje. Als de naaldjes eenmaal zitten, voel je ze niet meer en kunnen ze rustig hun werk doen.

Binnen de TCM staan de begrippen Qi en Yin en Yang centraal. Klachten ontstaan wanneer de balans tussen Yin en Yang verstoord is of als Qi (levensenergie) niet meer vloeiend door de meridianen (energiekanalen) stroomt. Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten. Een acupunctuurpunt is een punt waarop een naald, maar ook massage, invloed kan uitoefenen op het stromen van energie. Door een naaldje te steken in een acupunctuurpunt, zet de energie zich in beweging. Zo kun je een EPF (externe pathogene factor) verwijderen, Hitte (ontstekingen of koorts) klaren, de Qi versterken of afremmen om het lichaam weer in evenwicht te brengen, op fysiek en emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.

Bianca is – naast de Chinese acupunctuur – opgeleid in de Japanse acupunctuur, ontworpen door Kiiko Matsumoto. Deze vorm van acupunctuur is gebaseerd op een combinatie van Westerse anatomie en fysiologie en Oosters denken, waarbij palpatie centraal staat als directe feedback. Het stelt in staat om structurele en constitutionele problemen diepgaand aan te pakken. Je volgt hierin een bepaalde route naar optimale gezondheid. Principe binnen de Japanse acupunctuur is ‘you treat what you feel’,  je behandelt wat je voelt.

In 2021 heeft Bianca de ‘Bijzondere beroepsbekwaamheid in de musculoskeletale, orthopedische en sportletsels – OsteoAcupunctuur en Sportacupunctuur’ behaald. In 2023 is daar de toevoeging electro-acupunctuur bijgekomen. Bij electro-acupunctuur wordt er stroom op de naalden gezet om therapeutische effecten te vergroten, met name bij zowel acute als chronische pijnklachten.

Pieds nus
Steenstraat 29
5981 AC Panningen
06 25 22 78 62
bianca@piedsnus.nl
openingstijden:
maandag:8.45 - 15.30 uur
dinsdag:8.45 - 15.30 uur
woensdag:8.45 - 15.30 uur
donderdag:8.45 - 15.30 uur
vrijdag:8.45 - 15.30 uur
kvk-nummer:61043451
btw-nummer:NL002054251814
lid VBAG en RBCZ
LidnummerNVTCG ZHONG 2023041
lid van KAB