Over Pieds nus

DSCN3590Mijn naam is Bianca Colbers (1973). Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen (2005 en 2007). Ik ben 20 jaar docente Frans geweest op een middelbare school ("pieds nus" is Frans voor "blote voeten") en ik hield van mijn werk. Maar toch.... er ontbrak iets.

Al sinds mijn twintigste ben ik geïnteresseerd in massage en voeten. Ik heb ontelbare boeken gekocht over massage en verschillende cursussen gevolgd, uit pure interesse.

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik vaak ziek geweest, variërend van griep tot oververmoeidheid tot onverklaarbare klachten. Ik ben op zoek gegaan naar de achtergrond van ziek zijn. Ik kwam weer bij voetmassage uit, bij de VoetreflexPlustherapie. Toen vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik herkende zoveel in de Chinese filosofie, dat ik besloot de opleiding VoetreflexPlustherapie te volgen (2011). Dit is een driejarige HBO-opleiding, die ik in juni 2014 heb afgerond. Ook ben ik geslaagd voor de Medische en Psychosociale Basiskennis op HBO-niveau en heb ik de opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige afgerond. Ik ben zelf hoogsensitief en heb van hooggevoeligheid een specialisatie gemaakt. Ik ben lid van de FAGT, de Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (lidnummer 14591) en van het RBCZ (lidnummer 309379R), een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurgeneeswijze certificeert en registreert. Dit waarborgt kwaliteit en professionaliteit. Behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van je zorgverzekering.

Omdat de Chinese Geneeskunde mij intrigeert en ik het belangrijk vind bij te scholen, ben ik in september 2015 gestart met de opleiding TuiNa-ChinLi, een driejarige HBO-opleiding totale Chinese lichaamsmassage en ben ik in september 2016 gestart met de driejarige HBO- opleiding Chinherbs, Westers-Chinese kruidengeneeskunde, als aanvulling op mijn massages. In oktober 2016 heb ik twee weken gestudeerd in Bejing, aan een Universiteitsziekenhuis, om de finesse van de TuiNa te leren. In Nederland heb ik stage gelopen in een fertiliteitskliniek en bij een acupuncturist, gespecialiseerd in verminderde vruchtbaarheid (bij man en vrouw).

Verder verzorg ik lezingen (op aanvraag) en schrijf ik af en toe recensies en artikelen. Bij het tabblad "nieuws" staan artikelen die ik heb geschreven over hoogsensitiviteit. Ik nodig je van harte uit deze te lezen. Verder staat er een link naar een filmpje dat Leraar24 met mij heeft opgenomen. Dit gaat expliciet over HSP in het onderwijs. 

Pieds nus hanteert de bepalingen, beroepscode en het tuchtrecht van de FAGT (www.fagt.org). Voor de wet WWKGZ is Pieds nus via FAGT aangesloten bij Stchting Zorggeschil (https://zorggeschil.nl/) en Quasir (https://quasir.nl/).                                                       

 

 

 fagt  quasir

 Zorggeschil