Artikel Fijnmagazine

Happy baby, happy mama

Bianca ontvangt me in haar praktijk Pieds nus en begint meteen enthousiast te vertellen over haar passie: voeten en massage. Bianca is voetreflexPlustherapeute, docente op een middelbare school, Hooggevoeligheidsdeskundige, docente Shantala babymassage en moeder van twee prachtige kinderen (2005 en 2007). “Mijn oudste kind heeft een moeilijke start gehad: spoedkeizersnee, allergie, eczeem, spijsverteringsklachten, (verlatings)angsten, niet kunnen slapen…. En daar sta je dan, als verse moeder. Op dat moment is mijn zoektocht begonnen, een zoektocht naar wat voor mijn zoon werkte”, blikt Bianca terug. Het bleek massage te zijn.

“Ik ben begonnen met een cursus babymassage toen mijn zoon een maand of 3 was. We hebben erg genoten van de massage, van de rust, de aanraking en de aandacht voor elkaar. Ook met mijn dochter heb ik een cursus babymassage gevolgd, omdat ik ons ook deze mooie momenten gunde. Hoewel zij heel anders reageerde dan mijn zoon, hebben we het fijn gehad.” Het was na deze twee cursussen dat Bianca had besloten “ooit” babymassage te gaan geven. Concreet werden de plannen pas nadat Bianca haar studie VoetreflexPlustherapie had afgerond en zich verder ging specialiseren. Zo volgde ze de opleiding docent Shantala babymassage en de module KinderTuina: Chinese lichaamsmassage, speciaal voor kinderen tot 7 jaar. Haar kennis en ervaring heeft zij gebundeld in de door haar geschreven cursus BabymassagePlus, een combinatie van Shantala-, Tuina- en voetreflexmassage.

“Lichamelijk contact is van levensbelang. Door je kindje te masseren, bouw je een band op. Het is een manier van communiceren. De huid is ons grootste orgaan, ons eerste contact met de buitenwereld en onze belangrijkste bescherming. Massage heft spanningen op, stimuleert de werking van organen en systemen in het lichaam, maar ook het algemeen welbevinden. Het maakt het knuffel- of gelukshormoon oxytocine aan, bij masserende ouder én kind.“

Bianca vertelt verder dat BabymassagePlus een zachte, maar effectieve manier van masseren is, die snel resultaat geeft bij diverse klachten. Denk daarbij aan astma, darmkrampjes, eczeem, oorpijn, overprikkeling, reflux, stress, tandjes die doorkomen of verkoudheid. Huilbaby’s worden rustiger en te vroeg geboren baby’s komen eerder op gewicht. Daarnaast versterkt massage het immuunsysteem en stimuleert het de doorbloeding van de huid. En het blijft niet beperkt tot de babyleeftijd.

“Nog steeds masseer ik mijn kinderen regelmatig; omdat ze moe of ziekjes zijn, preventief voor een drukke periode of gewoon, omdat we oprechte aandacht voor elkaar willen”, geeft Bianca aan.

En moeilijk is het niet, verzekert ze. Alles staat duidelijk beschreven in het cursusmateriaal. “Je hoeft niet altijd de hele massage te doen. Je kunt je ook beperken tot de babyreflexologie. Een voetje is zo gepakt, tijdens het voeden, luier wisselen of in de supermarkt.”

Maar Bianca doet meer dan alleen baby’s masseren. Ze biedt ook ondersteuning aan de zwangere vrouw met lichamelijke, emotionele of geestelijk klachten. En soms is zwanger worden niet vanzelfsprekend of wordt de zwangerschap vroegtijdig beëindigd. Ook dan kunnen de massages van Bianca ondersteuning bieden, zowel lichamelijk als emotioneel.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.piedsnus.nl of volg pieds nus op Facebook.